21 NAP

Azt mondják, hogy 21 nap, vagyis három hét kell ahhoz, hogy valamilyen ismételt tevékenység szokásunkká váljon.

Mi van akkor, ha egy megtanulni kívánt dolgot, tárgyat vagy készséget teljesen következetesen három héten keresztül tanulunk, gyakorlunk, fejlesztünk?

Lehet ez egy nyelv alapjainak az elsajátítása. Az angol nyelv ideális akár gyakorlóterepnek is.

Két okból:

Az egyik az, hogy felnőttek tömegei nem tudnak megszólalni a legfontosabb világnyelven, akár több év vagy több évtized (ál)tanulás után sem! A 21. században pedig megengedheti-e bárki is, hogy legalább alapszinten ne tudjon angolul kommunikálni egyszerű, hétköznapi élethelyzetekben?

A másik ok az, hogy az angol nyelv könnyű és tanulható. Legalábbis az alapok mindenképpen könnyen elsajátíthatók, és minden híresztelés ellenére, a kiejtés sem nehéz. Eltér természetesen a miénktől, de nem jelent igazi akadályt.

Az első sikerek az elején további motivációt jelentenek, és önbizalmat adnak ahhoz, hogy elhiggye bárki: egy idegen nyelv is csak egy az olyan tárgyak között, amit érdemes, és lehet is megtanulni!

NYELVET TANULNI SOHA NEM KÉSŐ, ÉS MINDIG ÉRDEMES!

A távoktató nyelvkurzus, amelyet kidolgoztam, azokat a felnőtteket célozza meg, akik maguk is rácsodálkoznak arra, hogy akár hosszabb ideig tartó (iskolai vagy más formális keretek közötti) nyelvtanulás ellenére is, szókincsük minimális, javarészt az is passzív, nyelvtani ismereteik gyenge lábakon állnak, és jó, ha össze tudnak hozni egy-egy épkézláb mondatot.

A tanfolyam intenzív, ez adja – véleményem szerint – a sikeres nyelvtanulás alapját. Mi értelme órákat elvesztegetni naponta hónapokon keresztül tanulással úgy, hogy az ember csak ímmel-ámmal foglalkozik az adott tárggyal, elkalandozik figyelme, és igazából kényszernek, sőt nyűgnek érzi az egészet?

Módszerem lényege az intenzív és koncentrált nyelvtanulás, azonnali begyakorlással és visszacsatolással, pontosan és következetesen kidolgozott tematikával. A cél pedig az, hogy a tanuló minél nagyobb anyagokat tudjon önállóan feldolgozni.

Egy felnőttől felnőttes hozzáállás várható a tanulásban is.

NEM NEKED való a nyelvtanulás, ha azt hiszed, hogy következetes munka és önálló gyakorlás nélkül könnyen érsz el eredményt egy olyan területen, amely neked “idegennek” számít.

NEKED való viszont a kurzus, ha komolyan gondolod a nyelvtanulást, és hajlandó vagy érte erőfeszítéseket tenni. Ez annyit jelent, hogy célzottan és koncentráltan tanulsz, Te magad vagy a tanulási folyamat irányítója, napi szinten foglalkozol az angollal, és főleg mered azonnal alkalmazni a tanultakat!

Life begins at the end of your comfort zone.

Az élet a komfort zónád végén kezdődik.

                                                                                              N. D. Walsch

Mire vársz akkor? Kelj fel, mozdulj ki, vállald a kihívást és tegyél a saját sikeredért!

MOST.

Bödör Zoltán

Hozzászólás

Style switcher Visszaállítás
Body styles
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image